tiistai 30. joulukuuta 2014

Vanhat ja uudet tavoitteet

Vuosi sitten Hyrrän vielä eläessä kasvattajallaan, on vain Delialle asetettu tavoitteita. Noita katsellessani hävettää oikein miten huonosti olemme tehneet mitään.. 
- BH-koe hyväksytysti
Alkuvuotta lukuunottamatta ei olla ajateltu koko asiaa tosissamme, ehkä joskus mutta ei myö vielä pitkään aikaan olla valmiita.
- Agilityn kisaaminen, ajattelin möllejä mutta eihän sitä koskaan tiedä jos kepit saamme kuntoon :D
Ei käyty edes möllejä, eikä todellakaan reenattu keppejä. Pääasiassa olemme pitäneet hauskaa, ilman sen kummaisempaa tavoitteita.
- Haun ilmaisu 
Ainut jotenkuten toteutunut tavoite, Delia haukkuu jo tuttuja maalimiehiä jopa ilman ärsyttämistä, mutta umpipiilot ja vieraammat maalimiehet jänskättää pientä lappalaista vielä paljon.
- Jos nyt ne tokon ALO:n liikkeet? 
Toko jäi kesän kurssia lukuunottamatta kokonaan, voi olla että joskus vielä kokeillaan, mutta tänä vuonna ei ollut sen aika. 
- Näyttely H isolla ehkällä!
Tämä oli sinällään lähellä, että olin jo ilmonnut näyttelyyn, mutta ei koskaan päästy kehään asti. 
- Sterilointi
Ei steriloitu, ehkä ensi syksynä. Keväällä ei ole ylimääräistä rahaa ja kesällä en halua laittaa Deliaa pakkolepoon ellei ole aivan pakko, eli eiköhän se mene syksyyn. 
- Silmien tutkiminen
Huono omistaja ei saanut edes silmiä tutkittavaksi.

Muutama ei isompi asia joka listalla ei ollut niin tavoitettiin, nimittäin korkattiin kisa-uramme rally-tokossa. 


Vuosi 2015, mitähän se voisi tuoda tullessaan?

Delia
- RTK1, mahdollisesti myös avoimen korkkaus
- Haun ilmaisu varmaksi
- Ved0n aloittaminen kunnolla valjaiden hommaamisen myötä. 
- Agilitya omaksi iloksi, mutta tavoitteena voisi olla vihdoinkin ne kepit. Sittenhän voisi harkita joskus jopa möllejä.
- Tottiksen reenausta omaksi iloksi.
- Hauskuuden säilyttäminen, samalla myös Deen motivaation säilyttäminen.
- Muutama jälki lumien lähdettyä
- Esineruutua
- Se sterilisointi

Delian tavoitteet ovat pääasiassa hauskuuden ylläpitäminen erilajeissa. Rally-tokoa pyrimme jatkamaan koko vuoden. Haussa ilmaisu paremmaksi, agilityssa voitaisiin kokeilla ne saakutin kepit saada kuntoon. Tottis-reeneissä käymme hassuttelemassa ja pyrimme tekemään jälkiä ja esineruutua (Delia pitää ns. itsenäisestä tekemisestä paljon). Lisäksi Delialle enemmän enkilökohtaista aikaa, koska suurinosa koulutuksista yms. on aina Hyrrän kanssa ja sen kanssa matakataan wirneen-jutuissa. Niin Delialle omaa aikaa, vaikka pallon heittelyn merkeissä/vastaavaa. Lisäksi yritän saada Delian sterilisoitua ensi syksyllä, Deen juoksut ovat miulle niin hermoja raastavat, kun ensin se tekee niitä pari kolme kuukautta ollen hieman erilaisempi mm. tuhiaa kotona enemmön yksin ollessaan, juoksujen alettua se palautuu normaaliksi, mutta niiden jälkeen tulee aina valeraskaus. Kukaan jaksa kuunnella sitä vinguntaa lelujaan kohtaan, mikä aiheutuu kun joudun keräämään sen lempparilelut pois ettei rakenna niille pesää ja kanna jopa ulkona mukana jos siihen annettaisiin mahdollisuus. Ja lisäksi Deliaa ei ole koskaan otettu jalostuskoiraksi missään nimessä, niin nään parhaaksi asiaksi steriloinnin, ihan jo elämäämme helpottamiseksi. 
Hyrrä
- RTK1, avoimen korkkaus
- Tokossa yksi alokasluokan ykköstulos ennen sääntöjen muuttumista
- Loppuvuodesta mahdollisesti ensimmäiset agilitykisat, muutamat epikset voisi yrittää myös löytää. 
- Edistyä paimennuksessa
- Haun ilmaisu (rullakoiraa yritän tehdä)
- Vetovaljaiden hommaaminen ja niihin totuttaminen
- Muutaman jäljen voisi yrittää Hyrrällekkin saada tehtyä, sekä esineruutua

Eiköhän tuossa ole meille tavoitetta jo liikaakin, mutta ainahan voi tavoitella. Rally-tokossa olisi tarkoistus yrittää korkata kisat maaliskuussa, tokoa katsellaan kesällä. Agilitypaikkaa ei ole nyt kevääksi tulevan omistajan kuukauden reissun vuoksi, mutta kesäksi haen paikkaa. Vapaareenaus mahdollisuus onneksi löytyy, joten agilitya voimme myös keväällä tehdä. Lisäksi tiedossa on viikonlopun kestävä agilitykoulutus alkuvuodesta ja wirneen-leirillä pääsee myös kouluttajan oppeihin.Paimentamaan pyrimme pääsemään mahdollisimman usein ja hakua reenailemme epäsäännöllisen säännöllisesti näin talvella, keväällä/ kesällä taas enemmän, pitäisi yrittää löytä Hyrrälle oma ryhmä, jotta voisi keskittyä molempiin enemmän. Nyt pitää aina miettiä kumman reenaa tai jos vähän porukkaa niin sitten molemmat. Vanhan ryhmän haluan kuitenkin pitää pääasiassa Delialle. Vetovaljaat olisi tavoitteena saada molemmille, ihan jo juoksuharrastusta ajatellen (allekirjoittaneella alkoi kuntoremontti nyt jouluna..) ja uskoisin Hyrrällä riittävän haluja tähän. Hihanssa jo pyritään kokeilemaan välillä että oliko neliveto se vaihde millä liikutaan eteenpäin, Näiden lisäksi tottakai ennenkaikkea terveenä pysyminen olisi päätavoitteena. 

Fifi
- Terveenä pysyminen
- Laihtuminen

Fifi ei ole paljoakaan enään blogissa näkynyt, mutta elossa se on edelleen ja itseasiassa tällä hetkellä se on luonamme vantaalla. Otin tuon pienen karvapallon mukaani joululta, tavoitteena saada hieman laihtumaan. Tällä hetkellä se on melko tasapaksussa kunnossa, porukoilla asuessaan ei saa niin paljon lenkkeilyä ja vaikka syö kotikotonakin raakaa, saa sitä vähän liian isoja annoksia ja sen lisäksi herkkuja mm. kinkkumakkaraa. Ennen kaikkea toivoisin että näkisimme Fifin 10v syntymäpäivät lokakuussa. Lisäksi myös toivoisin Fifin säilyttävän elämänilonsa loppuun asti, tuittupää pitää kuria Hyrrälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti