maanantai 22. joulukuuta 2014

Katsaus vuoteen 2014

Vuosi alkaa olla lopuillaan, niin on hyvä katsoa mitä kaikkea meille tapahtuikaan vuonna 2014.

TAMMIKUU-MAALISKUU

Tammikuussa ei ollut mitään ihmeellisempää, paitsi kävimme tulevaa kakaraa Lauran kanssa katsomassa. Helmikuussa sitten muuttikin elämämme toden teolla kun pieni utelias pentu muutti (8.2.2014) luoksemme ja sai nimekseen Hyrrä. Pennun tulon lisäksi alkuvuonna oma reenimotivaationi oli todella hukassa, lopulta siitä yli pääsemisen jälkeen ostin meille Delian kanssa kevääksi ryhmäpaikan seuran reeneihimme, lisäksi kävimme muutaman kerran agilityakatemian irtotunneilla. Maaliskuussa jatkettiin pentuarkea ja nautittiin jo todella keväisistä ilmoista. Reenattiin agilitya ja tottista, lisäksi Hyrrä vähän remontoi meidän asuntoa.HUUHTIKUU-KESÄKUU

Huuhtikuu oli sattumusten kuukausi. Hyrrä loukkasi jalkansa törmätessään oveen, lisäksi samassa törmäyksessä meni pienen kulmahammas poikki. Tämän lisäksi Delia joutui narttujen yhteenottoon ja loukkasi kannuskyntensä. Alkukuukausi oltiin sairaslomalla, mutta sen kunniaksi pääsivät koirat vuorotellen työharjoittelupaikkaani vanhustentalolle mukaan. Ihan sen takia etteivät kotoa ollessaan riehu ja telo itseään lisää. 
Kävimme Hyrrän ensimmäisissä mätsäreissä myös huuhtikuun loppupuolella, niistä ei tosin jäänyt kerrottavaa. 
Toukokuussa aloitimme Delian kanssa ensimmäistä kertaa rally-tokon reenaamisen, kyseinen laji vei meidät mukanaan ja kyseisellä tiellä olemme edelleen. Lisäksi kesälle oli tottis-reenit, haku-reenit, agilitya ja toko-ryhmäpaikat molemmille. Toukokuu toi tullessaan myös ensimmäisen Wirneen-leirin, oikein mukava ja koiraisa viikonloppu. 
Muutenkin touko-kesäkuussa kävimme uimassa paljon, vietimme aikaa pelloilla, käytiin juhannusta viettämässä ystävien luona. Tietenkin reenasimme paljon.
Kesäkuussa koirat olivat myös viikon hoidossa, meidän ihmisten matkatessa maailmalla.


HEINÄKUU-SYYKUU

Heinäkuussa tapahtui meille paljon uusia asioita. Lomailimme Ylämyllyllä ja samalla reissulla matkasimme Hyrrän siskon omistajan mökille ja seuraavana päivänä suuntasimme yhdessä kohti Kiteen paimennusleiriä. Tänä vuonna olimme molemmat vain turisteina ja tapaamassa pentueen vanhempia, Link oli nimittäin matkannut ruotsista tänne, lisäksi Merja-kasvattaja oli paikalla koirineen. Matkasimme myös ensimmäisiin näyttelyihimme ikinä heinäkuun aikana, siis sellaisiin minne koirani menee kehään. Kyseessä ei kylläkään ollut mikään iso näyttely, eikä edes kennelliiton alainen vaan Finasc open show. Hyrrä pääsi juoksentelemaan kehässä ja olimme molemmat yhtä pihalla koko touhusta. Samalla reissulla kävimme myös porukka lenkkeilemässä.
Elokuun aikana muutimme osoitettamme helsingistä vantaalle, kerrostalosta rivitaloon. Olemme kaikki viihtyneet nykyisessä asuinpaikassamme hyvin. Kävimme myös Hyrrän kanssa paimentamassa ja Delia juoksi 4viikkoa juoksujaan. Lisäksi myös Hyrrä aloitti ensimmäiset juoksunsa elokuun lopulla.
Elokuussa piti olla myös Delian ensimmäinen näyttely, niinkin pieni kuin maailman voittaja. Mutta valitettavasti myöhästyime kehästämme. 
Syyskuussa oli elämäni ensimmäiset viralliset kisat, rally-tokon sm-joukkue. Matkattiin hankoon. tuloksilla ei juhlittu mutta ensimmäiset kisat on aina ensimmäiset. 
Syyskuussa lähdimme Hyrrän kanssa 12 kerran agilityn alkeiskurssille akatemialle.LOKAKUU-JOULUKUU

Lokakuu meni aika pimennossa, lukuunottamatta reissuamme kuopioon. Matkattiin viettämään lomaa kolmistaan ystäväni ja hänen koiransa luoke. Aloitin myös kouluttamaan rally-tokon alkeita yhdessä Oonan kanssa. Reenasimme tokoa ja rallya ohjatuissa, lisäksi Hyrrän kanssa kävimme akatemialla joka perjantai. Marraskuu jatkui synkkänä ja pimeänä, olin koko ajan väsynyt ja pääasiassa koirien lenkittämisen lisäksi kävimme vain ohjatuissa reeneissä, omatoimiseen reenaamiseen en saanut virtaa itsestäni. Kävimme yksissä rally-kisoissa heti marraskuun alussa lahdessa, saimme ensimmäisen hyväksytyn tuloksen Delian kanssa.
Joulukuun 12 päivä alkuvuodesta elämme muuttanut pikkumusta saavutti merkittävän yhden vuoden iän. Lisäksi luustokuvat otettiin kyseisenä viikonloppuna ja kaikki näyttäävät hyvältä. Samaan aikaan olimme Delian ja muutaman ystävämme koirineen kanssa jyväskylässä reissaamassa. 
Hyrrä sai kennelyskän ja tällä hetkellä olemme karanteenissa, sekä viettämässä joulua ylämyllyllä. Toisin sanoen en usko loppuvuoden tuovan mitään kummallisempaa meidän elämään enään.

Lisäksi olemme vuoden aikana käyneet useissa wirneen kimppareeneissä, nähneet ystäviämme, lenkkeilleet porukalla ja vain nautittu kaikesta. Tämän vuoden, sekä ensin vuoden tavoitteista tulee oma postauksensa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti