lauantai 28. syyskuuta 2013

Haaste 1

Meidät on haastettu kuluneen syksyn aikana pariinkin kertaan, ja tässä nyt niistä toinen. Kiitos Essi haasteesta, tästä pääset Essin ja Foxin blodiin 

1. Mitä toivoit koiralta, kun etsit sopivaa yksilöä? Saitko sitä?
Lapinkoiraan päätyessäni ensimmäisenä koirana sitten lapsuuden toivoin koiralta motivaatiota tekemiseen, lisäksi en liian kovaa koiraa. En uskoisi pärjäävän sellaisen kanssa. Sain kyllä aikalailla sitä mitä toivoin, harrastuskoiran (vaikkakaan toistoja se ei kestä vieläkään..) ja mahtavan kotikoiran. Osaa renoututa kotona, voi pitää mukana missä vain, helppo matkustaa julkisillakin, tulee toimeen kaikkien kanssa. Ja ennenkaikkea meidän suhde on kunnossa. Hieman liian pehmeä Dee on, mutta sen kanssa on oppinut elämään ja pikkuhiljaa se on saanut kovapäisyyttä.

2. Mitkä seikat vaikuttivat rotuvalintaasi?
Minulla oli muutama vaihtoehto, mutta lapinkoiraan päädyin lopulta koon, ulkonäön (tosin toivon saavani niukkaturkkisen, en pörröä ja onneksi sellaisen sainkin), ja ominaisuuksien takia. En uskaltanut lähteä vielä muunlaisen paimenen matkaan, Dee on opettanut harrastuksista paljon ja ennenkaikkea ohjannut minut harrastusten maailmaan. 

3. Sinun ja koirasi yhteinen lempipuuha?
Painia lattialla mie polvillaan, ja leikkiä siinä, sekä makoilla kaulakkain sängyllä pusutellen.

4. Koirasi paras ystävä?
Jos ihmisistä puhutaan niin uskoisin että mie, on meillä kuitenkin ihan erilainen side kuin vaikka avollani Deehen. Ja koirista uskoisin sen olevan Fifi, vaikkakin eivät leiki kunnolla ja näin. Mutta on niillä kuitenkin omanlainen side, yhdessä asumisesta. F puolustaa Deetä aina kun on tarvis. 

5. Mitä koirasi syö?
Raakaruokaa, saatavuudesta riippuen erilaisia lihoja.

6. Onko sinulla ja koirallasi tavoitteita? Oletteko saavuttaneet niitä?
Alkuun tavoitteena oli saada irtipidettävä koira, ja se on toteutunut. Lisäksi harrastusrintamalla eri lajien kokeileminen ja oman lajin löytäminen, tämäkin toteutunut (agility ja haku tällä hetkellä vahvimmat), agilityssa ehkä joskus kisaamaan, sen näkee sitten joskus toteutuuko. 

7. Kuinka paljon keskimäärin lenkkeilette vuorokaudessa?
Riippuu niin paljon vuorokaudesta, että onko millaisia reenejä, millainen päiväohjelma miulla tai avolla, ja pääseekö irti juoksemaan jonnekkin yms. Eli riippuu paljon. 

8. Onko koirasi nopea oppimaan uusia asioita?
EI :D Vaikka jotain temppua oppiessa sen aivot ei vain raksuta, ja se on hidas.

9. Mikä rotu seuraavaksi?
Uskoisin sen olevan australianpaimenkoira, mutta koskaahan ei voi mitään sanoa varmaksi. 

10. Paras muistosi koirasi kanssa?
Yksi parhaista on, kun kiivettiin monesti kalliolle istuskelemaan asuessamme vielä vanhassakaupungissa, ja kerran huonolla mielellä ulos lähtiessäni, kiivettii samalle istuskelupaikalle kuin aikaisemminkin ja Dee tulee kylkeen istumaan ja aurinkopaistaa. Sillä hetkellä tajusin että miun asiat onkin aika hyvin. 

11. Ja loppuun paras kuva koirastasi!
Paras on aina yhtä vaikea valita... mutta tässä yksi lemppareista:

Haaste on pyörinyt jo jonkin aikaa, nii en nyt haasta enää ketään, uskon melkein kaikkien saaneen sen jo :D!

3 kommenttia: