maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tokotreenit 8.6.

Meidän tokoryhmässämme on yleensä kolme koirakkoa paikalla, mutta tänään oli vain kaksi. Ja kun ryhmässä on kaksi kouluttajaa saimme henkilökohtaista opetusta.
Teemana oli palkkaamattomuus, nouto ja hyppy.

Ensimmäisenä palkkaamattomuustreeniä. Teimme parin-kolmen liikkeen sarjoja, mutta lyhennettyinä. Siirtymiset välissä. Sosiaalinen palkka väleissä, mutta lelupalkkaus vasta lopussa. Nämä menivät hyvin, alkuun Hyrrä ei kunnolla vastannut sosiaaliseen palkkaan mutta loppua kohden parani.
Liikkeinä kävimme läpi kaikki alokkaan liikkeet. Jäävissä Hyrrä meni maahan vaikka piti jäädä seisomaan, Muissa ei isompia ongelmia.

Toisena teimme noutoa. Hyrrällä on kauan ollut ongelmaa noutokapulan pitämisessä suussa, pari kertaa sitten meillä oli kapulan pitoa ja silloin teimme havainnon että Hyrrä pitää kapulaa paremmin suussa miun sivulla kuin edessä. Tämä todistettiin myös tällä kertaa, nimittäin alkuun pyysin nouda käskyllä tuomaan eteen kapulaa mutta tuli aina vinoon ja peruutti karkuun. Kouluttajan kanssa puhuttiin että Hyrrä lähtee nouda käskyllä hieman epäröiden ja on epävarma tullessaan eteen. Mietin sitten että nouda käskyä ei olla taidettu käyttää missään mukavemmassa ja kokeiltiin uudestaan tuo käskyllä (en taas tiedä mistä toi nouda käsky tuli kesken treenien..) ja takaisinpäin tullessa avustin sivu käskyllä. Nyt palautui hyvin ja piti kapulaa hyvin siihen asti että otin kapulan pois. Eli muistisääntönä TUO = suoraan sivulle ja PK-puolen eteentuomiset hajoitellaan edelleen nouda käskyllä joskus tulevaisuudessa.

Hyppyä teimme liikkuroituna, vähän jäi vinoon seisomaan alkuun mutta sivu käskystä istui hyvin. Jossain vaiheessa rupesi ottamaan häiriötä kouluttajan käsky sanasta ja istui jo siitä. Takaisin seisomaan ja vapautus. Lopuksi teimme myös vauhti ylityksiä, palkka lensi samalla kun koira hyppää ja vapautus palkalle. Iloiseen ilmeeseen oli hyvä lopettaa.

Aikaa jäi sen verran paljon vielä että kokeilimme hyppynoudon loppua. Koira istumaan kapula hypyn ja koiran väliin ja itse kutsumaan toiselta puolelta, vapautettiin heti kun ylitti. Yllätyin itse kovasti Hyrrän tehdessä tämän hyvin, koira joka ei suostunut muutamaa sekuntia kauemmin pitämään kapulaa vielä pari kuukautta sitten. Loppuun vielä häiriö seuraamista, kouluttajilla tuoksuvia namipaloja ja piti seuruuttaa ohi ja kohti. Alkuun otti häiriötä, mutta nopeasti jätti rauhaan ja keskittyi tekemään töitä. Pätevä pikkuinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti