maanantai 4. toukokuuta 2015

Tottelevaisuutta

Toko-kurssilla meitä oli vain kaksi paikalla ja kaksi kouluttajaa. Etukäteen jokainen oli valinnu pari liikettä mitkä tuntuvat itsestään vaikealta. Mie olin valinnut meille Hyrrän kanssa treenattavaksi käännökset sekä jäävistä seisomisen.

Käännökset eivät ole olleet tiiviitä ja ollut jotenkin umpikujassa niiden kanssa. Kouluttaja mainitsi nopeasta käännöksestä, en anna aikaa koiralle tarpeeksi. Ohjeeksi sain rauhallisia käännöksiä paperin päällä ja viivaa pitkin tehtyjä käännöksiä.

Seisomisen valikoitui liikkeeksi, koska pari viime treenikertaa Hyrrä on ollut sitä mieltä että ei muista mitä piti tehdä. No tietenkin tällä kertaa se teki ihan ok suorituksen. Liikkui muutaman sentin käskyn jälkeen, mutta vahvistin käskyä pienellä käden liikkeellä. Takaisin palatessa Hyrrä siirsi rintamasuuntaansa muutaman asteen, mutta palautui peruasentoon ensimmäisellä käskyllä. Ohjeeksi saimme kokeilla takapalkan käyttöä tai sivupalkan, jolloin koira ei kyttäisi palkkaa miulta. 

Lisäksi tarkastelimme perusasentoa, jossa Hyrrällä on hirmuinen tarve tulla liian eteen, jotta voi katsoa kunnolal ylöspäin. Tähän on nyt puututtava. Teimme myös pienen paikkamakuun, helpotin paljon ja siirryin vain Hyrrän eteen kyykkyyn, kerran kuului vaan pöh, tosin aika oli lyhyt. 

Kaikinpuolin ensimmäisestä kerrasta jäi hyvä mieli.

Tottisvuorolla pidimme pääasiassa vain hauskaa leikkien useammalla lelulla, tehden vain yhden eteenmenon ja muutaman seuruupätkän. Tarkoituksena oli hyvän mielen säilyttäminen vaikka olimme tehneet jo paljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti