sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Päänvaivaa tuottava toko

Toko on aina ollut minulle sellainen laji, johon en vain ole täysin innostunut. En tiedä tarkkaa syytä siihen. Lähden kyllä mielellään reenaamaan sitä kimppareeneihin tai ohjatuille kursseille, mutta yksinään reenaamaan lähteminen on ollut vaikeaa. En tiedä onko syynä se, että laji on minulle kuitenkin sen verran vieraampi etten tiedä miten montakaan asiaa reenaisi. Lisäksi kun itse ei nää kaikkia pieni virheitään, on helpompi kun joku on mukana ne kertomassa. Tästäkin huolimatta päätin viime viikolla torstai iltana (tai no yönä..) mennä hallille reenaamaan, juurikin tätä kyseistä päänvaivaa luovaa lajia. Lajista vielä sen verran että olen asettanu pieniä tavoitteita minulle ja Hyrrälle lajiin, Delialle en luo sitä ahdistusta mitä tälläisten lajien reenaaminen sille luo.

Torstaina päätin videoida tekemistämme, ihan jo siksi että nään mitä itse teen. Videolta huomaakin hyvi vahvat vartalo ja käsiavut jäävissä liikkeissä. Käännöksiä ei videolla näy, mutta ne ovat todella väljiä, jos jollakin olisi joku vinkki niiden saamiseksi tiukemmiksi ottaisin sen ilolla vastaan. Paikallamakuuseen olen ajatellut yrittää opettaa pää-maassa makaamisen, koska nyt hyrrän pää pyörii sen verran ja ohaukahtelee tylsistyessään kaikelle mahdolliselle, pää-maassa makaamisessa sillä olisi ns. isompi tehtävä suoritettavana. 

Olen ajatellut että yrittäisimme saada yhden alokkaan ykköstuloksen ennen sääntöjen muutosta ja sitten voisimme siirtyä suoraan avoimeen. Nyt kun se on julkaistu ääneen on kai pakko oikeasti yrittää se tehdä. Kisaa ajatellen olen menossa kuun lopussa savonlinnaan möllitokoihin, mahdollisti myös alo-mölliin. Mennään samalla moikkaamaan kasvattaja-Merjaa ja mahdollisesti myös lampailla päästään käymään. Nyt tarvitsisimme liikkuroituja reenejä muutamat ennen sitä, eli jos joku lukija on pääkaupunkiseudulta ja innokas reenaamaan tokoa/ toimimaan liikkurina niin kimppareenit olisivat kivat!


9 kommenttia:

 1. hieno toko-Hyrrä! Hieman viilaamista vielä niin etteköhän te kesällä kisoihin pääse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kun vaan jaksaisi usemammin reenata kuin kerran kuussa.. syksyllä sentään oli toko kurssi, mutta sen reenaminen on ollut todella vähäistä..

   Poista
 2. Mie voin mieluusti liikkuroida! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi hei mukavaa! Pitää sopia kimppareenit. Otan sinnuu yhteyttä illemmalla! :)

   Poista
 3. Hyrrä näyttää mukavan reippaalta kaverilta, jolla on jo hienosti hommat hallussa. :) Mietin, että onko sinulla jokin syy, miksi seuraamisissa kävelet niin rauhallisesti? Koiran olisi helpompi seurata ravilla (ja näyttäisi tyylikkäämmältäkin), nyt se joutuu kävelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tulee selkärangasta, opittu tapa ku varmistellut toisen koiran kaa. Tiedostan sen itsekin ja pyrin kävelee reippaasti, mutta videoilta huomaa aina totuuden. :D

   Poista
  2. Ok, tunnuslauseeksi sitten vain sen erään laulun sanat "reippahasti käypi askeleet..." :)

   Poista
 4. Jos treeniseura kelpaa muualtakin kuin pääkaupunkiseudulta, Hämeestä löytyy innokas koirakko (josta ohjaajaosapuoli mielellään näkisi Snowtimesin livenä - niitä kun on tullut katsottua sillä silmällä...). Mikäli haluatte treffata, palaile mulle päin :)

  VastaaPoista