torstai 29. tammikuuta 2015

Agility reeniä

Kolme kertaa agilitya, osittain melkein reaaliajassa.
Viime viikolla kävimme agilityakatemialla Sennin reeneissä, ostimme yksittäisen kerran. Teimme kyseisestä  radasta numeroita 1-9 ja 10-13 (Kuva lainattu agilityakatemian facebook sivuilta)
1-4 ensimmäinen ongelma oli 1:sen merkkaus ja sijouttuminen 1-2 välille. Hyrrä ei lukenut merkkausta alkuun ja tuli aina ohi esteestä, kun saatiin kyseinen kohta onnistumaan oli seuraavaksi ongelmana miun turha varmistelu kakkosen takaakierrossa jonka takia en kerinnyt edelle jolloin Hyrrä ennemmin seurasi minua kuin olisi lukenut estettä hieman juoksulinjan ulkopuolella. Pussissa ei mitään ongelmaa. Toisena pätkänä esteet 5-8. Jätin hyrrän odottamaan nelosen jälkeen ja siitä lähtö esteelle 5, ennakoiva valssi jotta saisin hieman etumatkaa ja vedettyä Hyrrää parempaan linjaan kohti kutosputkea. No tämähän ei tietenkään sujunut, kokeilimme useamman kerran ennenkuin hoksasimme Sennin seisovan kasiesteen takana, sinnehän Hyrrä oli koko ajan karkaamassa. Sennin vaihdettua paikkaa putken taakse, ei ongelmaa enään ollut. 7-8 välissäkin kääntyminen oli hieman haastavaa. Uskon että montakaan ongelmaa näistä ei olisi, jos osaisin ohjata koiraani. Mutta yhdessä tässä ollaan ja yhdessä kehitytään. Joskus mekin vielä olemme hyviä, ainakin toivon niin!
10-13 välissä viimeinen esteväli (12-13) oli ainut missä meinasi tulla kiire, etenkin jos jäin varmistelemaan putkeen lähetystä. Mukava oli pitkästä aikaa päästä valvonan silmän alle.
Eilen kävimme hallilla omalla porukalla, kera kahden isomman. Fifi sai siis jäädä viettämään rauhallista päivää kotia. Molempien kanssa teimme Sennin reenien alun kolmea estettä. Ja voi että noita onkaan erillaista ohjata! Molempien kanssa saimme onnistuneet suoritukset, tosin kolmas este ei ollut niin sivussa kakkoseen nähden kuin ylläolevassa radassa. Valitettavasti vain Hyrrän suorituksesta on videopätkää, kameran akun loppumisen takia. Agilityn lisäksi teimme Hyrrän kanssa liiallisen virran vähenemisen jälkeen tottista. Jäävistä istuminen alkaa sujua, luoksetulossakin ollaan menty eteenpäin, mutta jospa palaan tottispuoleen videoiden kanssa omassa postauksessaan jossain vaiheessa.

Tänään teimme vain Hyrrän kanssa rajallisen ajan takia (odottelimme jonkin aikaa vapaata kenttää hallista). Teemana oli 2on2off puomin alastulolla ja estehakuisuutta tarjoamalla ja takaakiertämisen vahvistamista yksittäisillä esteillä. Pientä aivotyötä siis. 
Viikonloppuna suuntaamme Hyrrän kanssa molempina päivinä Naurava koira areenalle agilityn maailmaan, katsotaan mitä siitäkin tulee. 1 kommentti:

  1. Taito Hyrrä! Tää ei kyllä auta yhtään mun hirveään agikuumeeseen :D ja mä niin vannoin etten ala harrastamaan sitä...

    VastaaPoista