lauantai 25. huhtikuuta 2015

11 kysymystä

Viimeisin kirjoitus on kolmen viikon takaa, syynä tähän oli meidän perheen kaksi jalkaisten matka thaimaan auringon alla. Alunperin miun piti kirjoitella reissun etenkin postausideoihin tekstejä. mutta viime hetkellä päätettiin jättää läppäri kotia ja otta pelkästään tabletti. Se yhdistettynä, monessa paikoissa olleisiin huonoihin netteihin, kirjoittelu jäi. Saatiin reissun aikana kuitenkin haaste Team FrihetAwa-blogilta. Haasteena on vastata 11-kysymykseen, monessa blogissahan näitä on jo nähty. Itse en haastetta sen takia laita eteenpäin, mutta vastatataan itse kuitenkin.

1. Missä asioissa toivoisit kehittyväsi koiranomistajana?
Kärsivällisyydessa. Oon aina ollut kaikki-nyt-heti tyyppiä, joten kärsivällisyyttä lisää kiitos. Kaikki ei tapahdu hetkessä, mutta sen aina välilläunohtaa. Lisäksi enemmän tietoa kaikista lajeista, jotta osaisi opettaa koiraansa oikein.

2. Onko koirasi karannut koskaan?
Delia on. Joskus tikkurilassa asuessamme pidin huolimattomasti kiinni hihnasta kun solmin kengännauhoja, samalla hetkellä parin metrin päästä lähti citypupu jonka perään Dee sitten lähti. Hetken oli poissa ja sitä huudellessa joku mies vastaa että se juoksee jo takasin päin, tämä sattui onneksi illalla eikä tikkurilassa ollut oikeastaan ollenkaan liikennettä.

3. Rotusi hyvät & huonot puolet?
Hyviä puolia: terveys (rakenne, ulkonäkö, perinnölliset sairaudet yms.), energinen, soveltuu moneen lajiin, oppivainen, tilanteisiin muuntautuva
Huonoja puolia: Kahtia jakoisuus molemmissa roduissa, alkukantaiden käytön jääminen ja sen poistaminen jalostuksella, herkkähaukkuisuus, ulkonäön antama vaikutus --> joutuu vääriin käsiin (aussie) .

4. Tarina koirasi nimen takana?
Hyrrän nimen takana ei ole sen kummoisempaa tarinaa, kauan sitä pähkäiltiin ja sitte vähän yllättäen nimi vaan tuli päähän. Delian kohdalla kasvattaja pyysi keksimään D:llä alkavaa virallista nimeä ja sitten se vaan jäi kutsumanimeksikin.

5. Onko koirasi "jalostuskelpoinen"?
Deliaa en pidä jalostuskelpoisena, terveys sillä on kunnossa, mutta sen arkuutta yms. en haluaisi viedä eteenpäin.
Hyrrä periaatteessa on jalostuskelpoinen, vaikka sen selässä onkin LTV1, mutta sen käyttö jää sitten kasvattajan päätökseksi. Luonteeltaan ja muilta ominaisuuksiltaan on mielestäni jalostuskelponen kuitenkin.

6. Saitko itse valita pennun pentueesta? Millä perusteilla valitsit?
Dee on näitä kuuluisia, värin perusteella pääasiassa valittuja koiria, tästä oppineena Hyrrän kohdalla lopulta kasvattaja-Merja ja sijoittaja-Laura tekivät päätöksen yhdessä sen perusteella millaisen koiran olin kertonut haluavani ja sen millaisen Laura haluaa sijoittaa. Katua ei ole tarvinnut.

7. Mikä on maksimi koiramäärä itsellesi omistaa?
Tällä hetkellä omistan kolme, tosin kaksi asuu vakituisesti meillä ja yksi välillä. Kolmea pidän tällä hetkellä maksimina. Kaksi on nyt hyvä, mutta kolmas mahtuu vakituidesti kyllä jossain vaiheessa silti.

8. Mitä mieltä olet koiranäyttelyistä?
Eivät ole miun juttu, toki itsekin joskus käytävä hakemassa arvostelulomake ja toivottava että se pakko H sieltä saadaan. Mutta en mie tuomitsekaan niitä jotka sitä haluavat harrastuksekseen kutsua.

9. Mitä koirasi syövät?
Tällä hetkellä mennään 50/50 tyylillä. Erilaisia lihoja ja taste of the wildin nappulaa.

10. Suosikkiväritys koirasi rodussa?
Lapinkoirissa on ehdottomasti parkki tai sitten tietynvärinen ruskea. Ausseissa ennen tykkäsin erityisesti merleistä, joista etenkin punainen oli mieleeni monissa. Nyt oman myötä olen oppinut pitämään kauniita selkeitä värejä, joten kallistun nyt kuitenkin päävärinä mustaan. 

11. Mitä harrastatte?
Harrastuslistamme naurattaa minua itseäni aina välillä. Kesällä ohjattujen suhteen näyttää Hyrrän osalta: toko, rally-toko (jaettu paikka Deen kanssa), agility, tottis ja haku. Lisäksi toki paimennusta silloin kun reenejä on. Veto kiinnostaa, valjaat vaan tarvittaisiin, lisäksi tarkoituksena yrittää tehdä jälkiäkin enemmän. 
Delialla lajit ovat ohjattujen osalta samat, lukuunottamatta tokoa. Veto kuuluu myös Deen tulevaisuuteen, pikkaisen sitä ollaan jo aikaisemmin tehty, mutta nyt odotetaan rikastumista ja vetovaljaiden ostoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti