keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

"Hei, mitä teet illalla?" "Meillä on reenit :D"

 16.6. maanantaina oli suuntanamme metsä hakureenien muodossa. Kiireellisen aikataulun vuoksi (lue: kuskillani oli kiire katsomaan jalkapalloa, kuten myös reenikaverillamme :D) päätin reenata vain yhden koiran ja päädyin Hyrrään. Hyrrälle tehtiin kolme piiloa, jokaisessa eri maalimies ja kaikki vastatuulessa. Ensimmäinen oli todella lähellä, tehtiin lähetyksenä paikaltaan, lähti hyvin ja löysi nopeasti. Toinen oli hieman kauempana, lähetyksestä lähti hyvin, mutta kääntyi katsomaan minua kohti, askel lähemmäs ja uusi lähetys kera kehotuksen "menemene" ja lopulta irtosi piilolle. Kolmas meni jo vanhasta muistista, lähti kiertämään hieman, huomasi selvästi kun sai hajun ja siitä suoraan maalimiehelle. Hyrrä menee hyvin ilmavainulla, tosin kertoo myös vahvasti siitä että jäljen tekeminen on jäänyt taas (Laura, potki minnuu persuksille!)

Ilmaisusta: olin päättänyt jo että haluan Hyrrästä rullakoiran, mutta nyt en tiedä sittenkään. Jotekin koen haukkuvan helpompana, mutta miulla on jo yksi haukkuva. Jos blogia lukee hakuihmisiä niin millainen ilmaisu teillä on ja miksi? :)

17.6. Oli vuorossa Delian rally-reenit. Päällimmäisenä mielikuvana on sunnuntaikävely, jotenkin Delian paukut oli lopussa. Tästä opimme sen että kävellessä reeneihin älä anna koirien rallatella keskenään, koska tätä ongelmaa ei ole ollut jos olemme autolla saapuneet reeneihin. Tehtiin alla olevaa rataa (mutt eikös kymppi kohdassa ollut joku muu liike, hmm?) ja lisäksi toista pienempää radanpätkää.
Radalta poimittuja, vauhti oli paljon hitaampaa kuin yleensä --> hitaasti kohdassa vauhti ei hirveästi muuttunut.
Muista kerroista poiketen hihnan lukko nousi useamman kerran, kouluttajan kanssa jutellessa ajattelimme sen johtuvan hieman huonommasta koiran moptivaatiosta --> muista löysätä hihnaa.
Koiran tullessa jätä sille tilaa, Dee nimittäin törmäsi kylttiin neloskohdassa. 
Muuten kuulemma ihan hyvännäköistä suorittamista, tarkkuutta vaan käännöksiin, osa niistä meinaa hieman levitä. 
Kaikin puolin oikein muakavat reenit taas kerran.
Tänään 18.6. oli vuorossa Delian agility joissa ohjelmassa SM-kisojen medien finaalirata.
Delian kanssa teimme esteitä 12-19, koska kepit ovat edelleen vaiheessa ja kontakteja teemme erikseen myöskin.
Alku meni kuulemma hyvin, 13 esteeltä kuulemma pidin hyvin koiran hallussa ja ohjasin loppuun asti putkelle. Pari ekaa kertaa juoksin  15-17 esteiden  vasemmalta puolelta joka huomattiin toimimattomaksi. Uusi yritys putkelta 14, koiran edellä juosten ja sitten esteellä 18 liian paha jäätyminen ja koira ohi. Kertran saatiin sen verran onnistunut suoritus muuten mutta Dee hyppäsi esteen 18 väärään suuntaan, kuitenkin tähän oltiin tyytyväisiä.
Erikseen kontakteja, vain ohjaus ja alastulo käsky, tassut maahan ja palkka. Tätä teimme sekä A:lla että puomilla, eiköhän myö vielä joskus päästä tekemään kokonaisia suorituksia. Hyvä mieli jäi näistäkin reeneistä.
Tämän viikon seuraavat reenit ovat vasta sunnuntaina, sitä ennen on tarkoitus moikata mahdollisesti pentututtavaa ja viettää juhannusta kaveripariskunnan luona. Koirat pääsevät temmeltämään heidän takapihalleen päiväksi.

5 kommenttia:

 1. En ehkä ihan hakuihmisenä kommentoi, mutta pelastuskoiraihmisenä kuitenkin :) Eli otoksena on kolme lapinkoiraa, joista ekasta tuli haukkuva (kun se itse alkoi sitä tarjota), keskimmäisestä rullakoira (en saanut haukkumaan) ja tästä nuorimmaisesta halusin jo heti rullakoiran, ja sellainen siitä tulikin. Itse pidän ilmaisumuotona rullaa kivempana, koska ei tarvitse miettiä, miten koira pärjää piilolla henkilön luona (oikeissa etsinnöissähän ei voi tietää, miten se hlö käyttäytyy) ja toisekseen joissain maastoissa (etenkin, jos koira irtoaa kovin) ja melussa sitä haukkua ei yksinkertaisesti välttämättä edes kuule. Lisäksi tämän nuorimmaisen ollessa pidättyväisempi vieraita henkilöitä kohtaan koin jo senkin puolesta rullan järkevämmäksi valinnaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi :) mie olen miettinyt rullaa juurikin mainitsemastasi syystä, jos koiran kantti ei kestäkään jäädä maalimiehelle. Pidättyväinen Hyrrä ei kylläkään ole :) Delian kanssa haukkuminen oli oikeastaan helppo valinta, kun ensimmäisen kerran maalimies sai sen haukkumaan olisi tarjoamassa sitä vähän kaikkeen :D

   Poista
 2. En tiedä aussien haukkuominaisuuksista, mutta omat kolme suomenlapinkoiraa on kaikki olleet haukkuvia, koska haukku on irronnut helposti, tykkäävät haukkua maalimiehen luona (myös ihan vieraat olleet aina täysin ok) ja osittain palkkautuvat jo siitä, ja se on nopsa opettaa. Keskimmäisen meinasin ensin opettaa rullalle, koska en saanut sitä haukkumaan (oli kiltti, eikä halunnut vaatia palkkaa haukkumalla), mutta kun treenikaveri sai sen ekan kerran haukkumaan, niin tajusi, että sehän onkin sallittua ja siitä eteenpäin ei ongelmaa. Kannattaa katsoa ja miettiä koiran ominaisuuksia (ja haukun voimakkuutta, jos hento ääni, ei kuulu kauas) ja kumpi ilmaisutapa sille sopisi paremmin. Mutta haku on kyllä ihan paras harrastus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vastauksestasi :) meilläkin lapinkoira tarjoaa haukkua muutenkin niin sen ilmaisutavasta ei ollut arvuuttelua. Hyrräkin haukahtelee, mutta haukusta on pennusta asti kielletty ja en halus den oppivan tarjoomaan muussakin tilanteessa haukkua, onneksi tässä on vielä hetki aikaa miettiä :)

   Poista
  2. Meillä ei ole lisääntynyt muu haukkuminen, vaikka haussa haukkuilmaisu onkin, koirat kyllä oppii erottamaan tilanteet, joissa hiljaisuus on toivottavaa ja missä taas kuuluu haukkua. Ilmaisujututkin on niin selkeät ja yhdistyy vahvasti vain tietyntyyppisiin tilanteisiin. Ainoa mikä meillä on tullut, niin jos näkee maassa kyykyssä/polvillaan/makaavan ihmisen, niin yhdistää maalimieheen ja tarjotaan haukkua, mutta harvoinpa missään ihmisten ilmoilla ihmisiä sellaisissa asennoissa näkee.

   Poista