sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Yksi vuoden tavoite saavutettu..

.. Pääsimme agilityn alkeiskurssille. Eli motivaatiota reenaamiseen ryhmän kautta.Viime sunnuntaina olisi ollut ensimmäinen kerta, mutta valitettavasti itse olin silloin Rovaniemellä ja Dee oli hoidossa joten tänään olimme ensimmäistä kertaa. Onneksi väliin jääneet kerrat saa korvata myöhemmin. Kurssi kestää kymmenen kertaa, ja se pidetään melko pienessä hallissa, mutta eiköhän se näin alkuun riitä.

Tänään vuorossa oli pussin harjoittelu, viime kerralla olivat menneet putkea mikä on onneksi Deelle jo ennestään tutumpi niin ei paljosta ole väliin jääty. Pussin harjoittelu aloitettiin että ohjaaja piti Deliaa toisessa päässä kiinni ja itse kutsuin sitä pussin suulta, pitäen kangasta ylhäällä. Delian tultua hyvin läpi laskettiin pussin reunaa alemmaksi ja alemmaksi, lopulta Dee meni melkein kokonaan itse. Lisäksi harjoittelimme puomin kontaktia, takajalat kontaktille ja namia naamaan, helppo juttu siis kun paikallaan tehdään, muuten puomia ei vielä harjoiteltu. Toki kontakti on vaikea sitten kun pitäisikin liikkeestä pysähtyä.

Asia mihin hallilla olin pettynyt, keppejä harjoiteltiin vähän käsiohjauksella, mietin vain eiköhän olisi vauhtia helpompi saada jos olisi verkot tai ohjurit mutta niitä ei näyttänyt hallilla olevan.
Ohjaaja oli mukavan oloinen, ja lisäksemme tänään oli vain kolme koiraa joten aikaa jäi jokaiselle hyvin vaikkakin yksi kerta on virallisestu 45min, mutta taidettiin pitää sellainen 50-55min. 
Delian rohkeutta (öö mitä rohkeutta arka ku mikä toi on :')) ja kuulemma myös sen huomasi että olemme ennenkin nähneet agin esteitä. 

Ainiin hypättiin muutaman kerran renkaankin läpi. Joten melko paljon eri asioita yhdelle kertaa..
Seuraavan kerran ohjelmasta ei vielä  tietoa, mutta kotiläksyksi saatiin opetella koiran vaihtaminen kädestä toiselle selän takana ilman hihnaa. 
Hihnasta puheenollen, positiivisesti yllättynyt että esteet sai suorittaa ilman hihnaa kunhan koira vain pysyy lähellä, alkuun toki oltiin hihnassa ja kerkesin jo miettiä tätäkö tää nyt on. Mutta ei, yllätys oli positiivinen. (:

Kuvat joltakin koirapuistoreissultamme.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti