lauantai 24. joulukuuta 2011

Hyvää joulua!



Toivottaa Jenna, Fifi & Delia

perjantai 23. joulukuuta 2011

kotikotona

Tulin koirien kanssa viettämään joulu tänne "maalle" Ylämyllylle perheeni luokse. Fifillehän tämä paikka on täysin tuttu ja tuli sillä tavalla sisäänkin taloon että jee nyt ollaa kotona, asenteella. Mutta Delia ei ekana iltana tiennyt miten olisi ollut, ei ollut oma koti, ovi eripaikassa (rivitalo, kuopiossa kerrostalo) ja ei ollut tuttuja ja turvallisia koloja nukkumista varten, mutta hyvin neiti on kotiutunut. Ollaanhan myö molmepien kanssa täällä oltu ennekin, mutta on siitä noin kuukausi kun viimeksi käytiin täällä.

Tänään tehtiin vajaan tunnin mittainen metsälenkki, aah niin ihanissa lumisissa maisemissa. Paikoittain näkyi maata mutta pääasiassa lumi peitti metsätiet. Oli ihanan rauhallista, ketään ei tullut vastaan, kuuluin vain lintujen ääniä vaimeasti :), asioita mistä tykkään täällä. Fifillä oli vain ongelmia puvun päällä pysymisen kanssa kuns itä ei ole vielä kavennettu, niin ensimmäisten painien jälkeen puku lähti pois päältä, minun kannettavakseni. Mutta kaikki meistä nauttivat ihanasta ja raikkaasta säästä, ja samalla se on  meidän kolmen yhteistä aikaa.

Huomenna onkin sitten tarkoitus mennä mummolaan illaksi, katsotaan mitä siitä tulee kun neljä koiraa siellä sitten. :)









Kuvat tän päiväiseltä lenkiltä

tiistai 20. joulukuuta 2011

pissatulehdus senkun jatkuu!

Käytiin tänään Delian kanssa tarkastuskäynnillä eläinlääkärissä, että onko pissatulehdus jo voitettu. Mutta ei niin ei, näytteessä näkyi edelleen verta ja toinen kymmenen päivän lääkekuuri päälle. Toivottavasti nyt menisi ohitse :). Ja pissiminen laantuisi, vaikka yöt ollaankin jo siistejä, ja pääasiassa päivät kun poissa ollaan. Kakka vahinkoja tulee, mutta pissi ei. Mutta kun ollaan kotona, niin silloin jostain kumman syystä pissittää neitiä paljon enemmän. :D

Muuten meille ei oikeastaan kuulu erikoista. Viime viikon koirat olivat avopuolisoni hoidossa kun itse olin töissä pääkaupunki seudulla. Hyvin noilla oli mennyt, vaikka koirat olivatkin jääneet vähemmälle liikunalle. 

Huomenna matkaan koirien kanssa vanhempien luokse jouluksi, ja samalla reissulla varmaankin jätän Fifin heille hoitoon. Eli joulun jälkeen varmaankin palataan vain Delian kanssa tänne savoon. Kauaa en malta kuitenkaan Fifistä olla erossa, mutta tiedän miten paljon porukat sitä kaipaavat, kun heidän kanssaan kuitenkin kuusi vuotta asui, kolme niistä mie kävin koulua muualla, eli olin vain lomat ja harjoittelut + viikonloput itse hoitamassa koiraani. Eli välillä Fifi pääsee lomailemaan hyvien herkkujen ääreen vanhemmilleni. :)

Sain muuten oman järkkärin jokin aika sitten, eli uusia kuvia tulee enemmän kuin ennen. :) Pitää vain tutustua paremmin sen asetuksiin niin tulisi tarkempia kuvia. :D Ja kunhan ilmat paranee, kun sataa vain vettä koko ajan..

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

eläinlääkäri käynti

Tänään oli Delian tehosterokotuksen vuoro. Piikin neiti antoi hyvin laittaa, mutta hieman se kutkutti sen jälkeen. Eli nyt parin viikon varoajan jälkeen minulla pitäisi olla suojattu koira.
Lääkärissä kyselin myös toisestakin asiasta, Delia on juonut jonkun aika ihan älyttömiä määriä vettä ja saattaa tuntiin pissiä viisikin kertaa. Pissanäytettä neiti ei halunnut minulle siellä antaa, eli nyt kotosalla odotetaan sen ottamista. Mutta pissatulehdusta lääkäri epäili, eli antipiootti kuuri saatiin jo mukaamme. Toivottavasti pissiminen vähentyisi sillä. Pissanäytteen kuitenkin vien tutkittavaksi, varmistetaan ettei Delialla ole mitään vakavempaa. Ei toi oireile, hieman ehkä on rauhallisempi sisällä kuin normaalisti, mutta ulkona riehuu kuin ennekin, ruoka maistuu ja ei näytä että koskisi virtsatessa eikä virtsa sisällä verta. Mutta lääkäri halusi tutkia loppuun ja luotan siihen, joten pissi näyte viedään heti kun se saadaan. 

Toivotaan että on pelkkä pissitulhedus tai ennemmin ei sitäkään, eikä olisi mitään vakavempaa!

Muuten olemme vain viettäneet aikaa lenkillä ja kotona. :)